Žična omrežja


Trendu mobilnosti navkljub so pojem zanesljivih povezav še vedno omrežja iz fizičnih vodnikov – torej žic ali optičnih vlaken. Tem je tudi težje »prisluškovati« ali jih zlorabiti. Vse povezave med ključnimi sistemi in rešitvami v podatkovnih centrih in varnih sistemskih sobah so žične, saj se od njih poleg zmogljivosti (beri: visokih hitrosti prenosa podatkov) zahteva tudi absolutna zanesljivost delovanja.

HC Centrovi strokovnjaki za omrežja podjetjem in organizacijam vseh vrst in velikosti svetujemo, da žično omrežje postavijo do vseh ključnih mest svojega IT okolja. Žično omrežje tako predstavlja hrbtenico oziroma skelet povezljivosti naprav v podjetju.

Naj omrežje ne bo ozko grlo

Slabše delovanje omrežja kaj hitro lahko zavira poslovanje. Zanesljivih in zmogljivih povezav danes ne zahtevajo več le strežniki in delovne postaje, temveč vse več poslovnih aplikacij in storitev, posebej tistih, ki jih ponudniki zagotavljajo iz računalniškega oblaka. Starejša omrežna oprema tako lahko v nekaterih okoljih že postane ozko grlo, zato jo velja zamenjati ali nadgraditi. Razlogov, zakaj to storiti čim prej, je več. Poleg očitnega (odprava ozkega grla) je motiv za nadgradnjo omrežja tudi varnost. Nekateri proizvajalci starejših omrežnih naprav namreč ne posodabljajo več in ne krpajo varnostnih ranljivosti. Omrežne opreme, kateri ne gre zaupati, si preprosto ne sme privoščiti nobeno poslovno okolje, saj sicer kar kliče po težavah. Podobno kot v svetu avtomobilizma tudi na področju omrežne opreme kaj hitro postane očitno dejstvo, da je starejšo opremo vedno težje in dražje vzdrževati.

Pri kakovosti omrežne opreme ne gre varčevati

Glede na dejstvo, da omrežje predstavlja hrbtenico sodobnega poslovanja, na njem ne gre pretirano varčevati. V HC Centru skupaj s partnerji strankam nudimo zmogljiva in zanesljiva mrežna stikala, z omejeno doživljenjsko garancijo, ki jih odlikujejo razširljivost, hitrost ter integrirana varnost. Omrežnim ali IT skrbnikom v podjetju bo všeč dejstvo, da tovrstna oprema omogoča enostavno upravljanje in nadzor omrežja.

Nudimo najbolj napredna jedrna stikala na trgu, ki so pripravljena na zahteve jutrišnjega dne, saj znajo delovanje prilagoditi novim poslovnim aplikacijam, storitvam iz računalniških oblakov, podpirajo zahteve podjetja glede mobilnosti ter interneta stvari (IoT) in premorejo več naprednih varnostnih mehanizmov.

Omrežje, nadgrajeno z umetno inteligenco

Ena ključnih konkurenčnih prednosti omrežne opreme HPE Aruba, ki jo vgrajujemo v omrežja strank, so tudi s tehnologijo umetne inteligence nadgrajene funkcije. Sodobna omrežja tako podpirajo visok nivo avtomatizacije opravil, kar podjetjem prihrani veliko stroškov na področju upravljanja, saj se znajo sama (u)braniti pred napadalci, nadgrajevati in hkrati zagotavljajo preprosto pametnejšo povezljivost – z aplikacijami uskladijo potrebe glede odzivnosti in pasovne širine. Prav tako pa zna inteligentno omrežje varčevati z energijo, ko je manj obremenjeno.

Opremo za žična omrežja (stikala in usmerjevalnike) zagotavljamo s partnerjem:

Aruba