Virtualizacija


Tehnologija virtualizacije IT virov predstavlja pomemben napredek za IT okolja. Ta so prav po njeni zaslugi postala zelo učinkovita, saj so povprečno 10 do 20 odstotno učinkovitost posameznega strežnika dvignila na 80 ali več odstotkov! Učinkovitost pa se v sodobni informatiki enači s prihranki časa in denarja.

Preprosto povedano virtualizacija pomeni, da se na enem strežniku postavi več manjših virtualnih okolij in tako optimizira uporabo njegovih virov. Z uporabniškega vidika so virtualna okolja lažja za upravljanje, porabijo manj energije in posledično znižajo stroške, podjetju pa omogočijo dodajanje in upravljanje virov na zahtevo.

Cilj je virtualizirati vse, kar se virtualizirati da

Poslovna IT okolja danes stremijo k virtualizaciji praktično vseh možnih virov, virtualizirajo se procesorske zmogljivosti, hramba podatkov, aplikacije ter omrežja. Čim omenjeni viri niso več vezani na eno samo fizično napravo, jih lahko informatiki lažje razporejajajo po virtualnih strojih in okoljih. Podjetja za enako učinkovito delovanje potrebujejo bistveno manj strežnikov (konsolidacija).

V podatkovnih centrih virtualizacija zagotavlja še znatno večjo ekonomijo obsega in prihranke. Bremena se lahko prenašajo med različnimi strežniki, povsem neobremenjeni strežniki pa se začasno ugasnejo.

Virtualizacija hodi z roko v roki z avtomatizacijo. Delno ali v celoti avtomatizirano in virtualizirano IT okolje je zelo gospodarno, saj je v praksi pogosto poenostavljeno in ustvarja nižje stroške upravljanja infrastrukture ter električne energije.

Virtualna okolja so tudi nadvse prilagodljiva. Uporabniku se hitro dodelijo želeni viri, se postavi nov, npr. testni strežnik, ali pa produkcijskemu okolju doda dodatne vire in pohitri izvajanje nalog.

Zakaj izbrati HC Center?

Obvladamo virtualizacijo IT virov. Vašemu IT okolju bomo pomagali doseči višjo učinkovitost, ter znižati operativne stroške. Poleg tega poskrbimo, da virtualizirana IT infrastruktura postane zelo prilagodljiva glede na različne potrebe podjetja.

Rešitve za virtualizacijo zagotavljata:

Microsoft Hyper-V VMware