Varnostno kopiranje


Si vaše podjetje lahko privošči izgubo podatkov? Ti, poleg zaposlenih, danes predstavljajo največjo vrednost podjetij, zato velja zanje ustrezno skrbeti. To pa poleg njihove zaščite pomeni redno izdelovanje varnostnih kopij za poslovanje kritičnih podatkov. Če podjetje ostane brez podatkov, je vsekakor omadeževan njegov ugled, ogrožen pa je tudi njegov obstoj. V podjetju HC Center skrbimo, da se tak črn scenarij ne pripeti. Poskrbeli bomo, da bodo  vaši podatki vedno varno ter zanesljivo shranjeni in na voljo tudi po morebitni katastrofi. Poskrbimo, da vaše podjetje ni več odvisno od zdravja posameznega diskovnega sistema, pa tudi izsiljevalski virusi, ki šifrirajo podatke, vašemu poslovanju ne bodo mogli do živega.

Vlogi varnostne kopije in arhiva

Porast kibernetskih napadov, hekerskih vdorov, izsiljevalskih virusov in kraj podatkov so poskrbeli, da mora vsako podjetje skrb za svoje podatke jemati skrajno resno. Strožje varovanje in zaščito podatkov predpisujejo tudi nekatere evropske in panožne uredbe ter zakoni, a dobre prakse s področja zaščite podatkov je smortno uporabljati v vsakem podjetju, ne glede na velikost. V želji, da bi podjetja ohranila podatke tudi v primeru nesreče, kraje ali zlorabe, vpeljujejo rešitve, kot so sistemi varnostnega kopiranja podatkov in arhivski sistemi. Podatke hranijo v več kopijah, na več lokacijah in različnih medijih, vse bolj priljubljena je tudi hramba podatkov v računalniškem oblaku.

Zakaj uvesti sodoben sistem varnostnega kopiranja?

Redna izdelava varnostnih kopij podatkov ima številne prednosti, naj izpostavimo le najbolj očitne:

  • zmanjšanje tveganja izgube podatkov in skupnih stroškov zaščite le-teh,
  • skrajšanje časa izdelave varnostnih kopij,
  • skrajšanje časa obnove podatkov iz nekaj dni na nekaj ur,
  • centralizirano varnostno kopiranje podatkov za celotno podjetje,
  • poenostavitev sistema in avtomatizacija postopkov za varnostno kopiranje.

Podatki so tudi naša skrb

Izvedbo rešitve varnostnega kopiranja podatkov prepustite izkušenim strokovnjakom. V HC Centru bomo analizirali vaše poslovanje in IT-okolje, ter pripravili celovit načrt integracije sodobnega sistema varnostnega kopiranja, ki bo pisan na kožo vaši organizaciji. Izdelali bomo oceno vaših poslovnih in operativnih zahtev po zaščiti podatkov, ki bo služila kot temelj za pripravo strategije varnostnega kopiranja. Pri pripravi rešitve bomo upoštevali tako sedanje kot tudi prihodnje potrebe vašega podjetja.

Skladno s poslovnimi zahtevami vam lahko ponudimo rešitve za varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov na lokaciji/več oddaljenih lokacijah ali v navezi z oblačnimi storitvami. Nudimo tudi storitve obnove podatkov in poslovanja po katastrofi in začasno nadomestno IT-okolje, zato da lahko tudi ob morebitnem najbolj črnem scenariju kar se da hitro nadaljujete s poslovanjem.

Ko je le najboljše dovolj dobro

V podjetju HC Center za zaščito lastnih podatkov in podatkov strank uporabljamo večkrat nagrajene rešitve profesionalnega ponudnika Acronis. Neodvisni preizkus organizacije NioGuard je ugotovil, da je Acronis Backup daleč najboljša rešitev za izdelavo varnostnih kopij poslovnih podatkov na trgu ta hip, saj je edina prestala več kot 25 različnih preizkusov in simulacij napada na lokalne varnostne kopije, datoteke programske opreme, procese, storitve in oblačno hrambo (prekinitev izvajanja varnostnih kopij in storitev obnove), medtem ko so jih konkurenčne rešitve zmogle le 5!

Acronis Backup

Rešitve za varnostno kopiranje in arhiv zagotavljamo s partnerjem:

Acronis