Podatkovni centri


Podatkovni center je temeljni kamen sodobne informatike. Že res, da podjetja vedno več podatkov selijo v računalniške oblake, a v večini primerov gre za podatke, ki so manj kritični za poslovanje podjetja. Organizacije, ki želijo imeti lastno IT okolje, podatke in v njih skrite konkurenčne prednosti pod stalnim nadzorom, pa se odločajo za lastne podatkovne centre.

Ko veš kaj, kje in zakaj imaš

Odločitev za lasten podatkovni center je za nekatera podjetja samoumevna, ker je zanje strateškega pomena. Imeti IT okolje in podatke pri sebi namesto v računalniku nekoga drugega (to je namreč grobo poenostavljena definicija računalniškega oblaka) je neprecenljivo. Upravljanje in nadzor sta hipna, prav tako je hitrejše uvajanje sprememb in ustvarjanje ali spreminjanje morebitnih testnih okolij. Podatkovni center podjetju omogoča zanesljivo hrambo, obdelavo, varovanje in nadzor nad podatki.

Podatkovni center po meri

V podjetju HC Center strankam postavimo podatkovni center po meri, prilagojen njihovim potrebam in zahtevam. Podatkovni center je lahko klasične zasnove ali pa povsem programsko opredeljen (ang. software defined), pri čemer stranki zagotavljamo strojno in programsko neodvisnost, ki nikoli ni odvisna od zgolj enega ponudnika, saj nudimo širok nabor rešitev največjih proizvajalcev iz sveta strežnikov in opreme za podatkovne centre. Po temeljiti analizi zahtev in želja pripravimo ustrezen načrt, optimiziran za današnja in pripravljen na prihodnja IT bremena. Strankam omogočamo tudi postavitev zasebnega ali hibridnega oblaka in optimizirano kombinacijo rabe oblačnih storitev, s katero podjetje doseže stroškovno optimalno IT okolje, ki mu zagotavlja miren spanec (varnost) in podpira tudi hitro rast poslovanja (skalabilnost).

Celovit pristop

Zavedamo se, da je podatkovni center le tako dober, kolikor je dober njegov najšibkejši člen. Zasnove in izgradnje podatkovnega centra se zato lotimo celovito. Strojni in omrežni opremi ter napajalnim sklopom zagotovimo idealne obratovalne pogoje, opredeljene s temperaturo in vlago, ter poskrbimo za zanesljivo dobavo električne energije in hladilne rešitve za odvajanje odvečne toplote. Sistemi brezprekinitvenega napajanja skrbijo, da podatkovni center nemoteno deluje tudi ob morebitnem krajšem izpadu dobavitelja električne energije oziroma električnega omrežja. Naši podatkovni centri so grajeni tako, da delujejo v režimu 24/7 in omogočajo neprekinjeno poslovanje.

Varnost, pisana z veliko začetnico

Podatkovne centre ali varne sobe vedno ustrezno zavarujemo s kontrolo dostopa (nepooblaščene osebne nikoli nimajo vstopa) pa tudi rešitvami, ki poskrbijo, da je oprema v njih (in vaši podatki) varna pred vplivi okolja, požarom, izlivom tekočin ali poplavo. Vedno vgradimo tudi več drugih varnostnih mehanizmov – strojnih in programskih.

Zakaj izbrati HC Center?

Zaradi bogatih izkušenj s področja načrtovanja, postavitev in upravljanja podatkovnih centrov. Stranke nam podatkovne centre zaupajo tudi v upravljanje, saj vedo, da bomo zanje skrbeti prav tako dobro, kot skrbimo za lastno IT okolje, predvsem pa skrajno profesionalno.