Varna in enostavna avtentikacija


Vedno večje število v internet povezanih naprav v domačih in poslovnih okoljih, ter povečana raba storitev v oblaku povečujejo tveganje spletnih vdorov. Potreba po transparentnem in varnem dostopu še nikoli ni bila večja. Napredna avtentikacija, ki je bila nekoč preveč zapletena, da bi jo uporabljali zunaj vladnih ustanov, globalnih bank in velikih korporacij, je danes organizacijam na voljo kot enostavna storitev v oblaku.

Sodobne rešitve preverjanja identitete uporabnikov in naprav so precej prijaznejše, saj postrežejo z enotno uporabniško izkušnjo na vseh platformah. Ena takšnih je tudi IntelliTrust, prilagodljiva rešitev za preverjanje identitete, ki omogoča hiter in varen dostop do mobilnih, aplikacij v oblaku in starejših aplikacij v poslovnih okoljih. Rešitev s pridom izrablja prednosti oblaka, pri čemer je njena implementacija v poslovno okolje poenostavljena do obisti, hkrati pa nudi nove inteligentne možnosti avtentikacije. Podjetje enostavno izdela ter uveljavi napredne in prilagojene politike dostopa. Združevanje obsežnega nabora varnostnih funkcij z nastavljivimi parametri omogoča prilagodljivost in hitro implementacijo rešitev za preverjanje identitete. Posledično omenjena rešitev ne obremenjuje kadrov IT-oddelka, kar znižuje stroške vzdrževanja.

Glavne značilnosti rešitve za preverjanje identitete IntelliTrust so:

  • Avtentikacija brez trenj - bogat nabor sodobnih in tradicionalnih možnosti preverjanja identitete, kot so žeton, pametne poverilnice za mobilne naprave, biometrika, SMS in druge možnosti avtentikacije zagotavljajo varno in uporabnikovim potrebam prilagojeno izkušnjo.
  • Prostoročno preverjanje identitete - tehnologija Smart Credential pretvarja mobilne naprave v virtualne pametne kartice za fizični in logični dostop, ter omogoča odobritev transakcij, šifriranje podatkov in digitalno podpisovanje.
  • Prilagodljivost - možnost prilagoditve zahtevnosti preverjanja glede na uporabnika, aplikacije do katerih dostopa, in okolja, v katerem se nahaja omogoča nadzor.
  • Enostavna integracija - Entrust omogoča varno in preprosto integracijo z večino tradicionalnih in oblačnih aplikacij.
Entrust Datacard