Požarni zidovi/pregrade


Požarni zid oziroma pregrada je prva obrambna linija, ki skrbi, da napadalci in škodljive kode ter druge vsebine ostanejo zunaj omrežja podjetja. Požarni zid glede na določena varnostna pravila dovoli ali zavrne tok podatkov preko posamezne povezave.

Obstajajo strojni in programski požarni zidovi. Medtem, ko so za domačo uporabo zadostni tudi brezplačni požarni zidovi, za rabo v poslovnih okoljih, na katera lahko ciljajo precej bolj iznajdljivi napadalci, priporočamo implementacijo strojnega požarnega zidu. Ta je tudi precej zmogljivejši in omogoča večjo prepustnost ob sočasnem natančnem pregledovanju povezav.

Najboljša zaščita za vaše kritične podatke, intelektualno lastnino in ljudi

Varnostni strokovnjaki HC Centra podjetjem implementiramo napredne požarne pregrade proizvajalca Forcepoint. Odlikujeta jih lastna inovativna tehnologija, ki prepozna človeško vedenje in namene, ter desetletja izkušenj z reševanjem varnostnih izzivov. Takšna rešitev pa je ključna za učinkovito zaščito zaposlenih, poslovnih podatkov in intelektualne lastnine.

V HC Centru se na digitalni »bojni fronti« borimo že več kot 20 let. Zato lahko ponudimo sistemsko usmerjen pristop k odkrivanju in analizi notranjih groženj, polno zaščito uporabnikov in aplikacij v oblaku ter zaščito omrežij naslednje generacije.

Zakaj izbrati požarno pregrado Forcepoint?

Razlogov, zakaj so požarne pregrade Forcepoint med najboljšimi na trgu, je veliko. Gartner jih pozicionira v svoj magični kvadrant poslovnih varnostnih rešitev, preizkus organizacije NSS Labs pa jim je podelil najboljšo oceno za učinkovitost varnostnih mehanizmov. V analitskem podjetju IDC so zapisali, da stranke, ki so prešle na požarno pregrado Forcepoint, prihranile 53 % časa, zmanjšale izpade sistemov za 70 % in preprečile 86 % več poskusov kibernetskih napadov --> Vir

Odlike požarnih zidov Forcepoint:

  • visoka dostopnost,
  • najvišji nivo varnosti,
  • skalabilnost,
  • centralizirano upravljanje.
Forcepoint