Virtualizacija


Prilagajanje IT-virov poslovnim zahtevam

Virtualizacija podjetju omogoča dodajanje in upravljanje virov na zahtevo. V na prvi pogled togo IT-infrastrukturo vnaša poslovno prilagodljivost, s katero se lahko občutno dvigne izkoristek dragocenih računalniških zmogljivosti in ponudi IT kot storitev. Virtualizacijo lahko uporabite v celotni IT-infrastrukturi in tako povečate učinkovitost delovnih namizij, strežnikov, hrambe podatkov ter aplikacij.
Virtualizacija HC centerPrednosti virtualizacijske strategije:

•    infrastruktura: poenostavi in avtomatizira administracijo infrastrukture
•    gospodarnost: znižuje stroške upravljanja infrastrukture; to dosega z avtomatizacijo, poenostavljanjem in nižjimi energijskimi stroški
•    storitve: hitra delegacija in uporaba virov
•    procesi: izboljša možnosti širitev podjetja in združitev
•    organizacija: poenostavi integracijo s partnerji in strankami

Strokovnost HC Centra

Strokovnjaki v HC Centru vam bodo pomagali načrtovati, oblikovati in implementirati strategije, prilagojene vašim specifičnim zahtevam. Sodelovanje z vodilnimi ponudniki virtualizacijskih tehnologij, kot so VMware, IBM, HP ter Microsoft, nam namreč  omogoča, da izdelamo virtualno, deljeno infrastrukturo, ki je zelo odzivna na spremembe.

Rešitve

Virtualizacija optimizira delovanje posameznih strežnikov, sistemov hrambe in drugih virov, kot so programska oprema in celo odjemalci ter tiskalniki. S tem dosežemo boljšo organiziranost IT-procesov v aplikacijskem okolju. Modularni pristop vašemu podjetju omogoči tudi preprosto dodajanje zmogljivosti ter IT-storitev.

Strežnik

Virtualizirano strežniško okolje pomeni manjše zahteve po strojni opremi, boljšo rabo virov, manj oddane toplote ter posledično nižje stroške električne energije. Centralizirano upravljanje prinaša poenostavljene namestitve in nastavitve opreme, lažje je poskrbeti za visok nivo varnosti, virtualizirano okolje pa poskrbi za hitro povrnitev naložbe.

Sistemi hrambe podatkov

HC Center omogoča virtualizacijo sistemov hrambe podatkov na nivoju polj ali sistemov SAN, kar pomeni, da več fizičnih virov (omrežne) shrambe združi v eno navidezno mesto za hrambo podatkov, ki ga je moč upravljati iz centralne konzole.

Virtualizacija v okolju SAN nudi prilagodljivo in varno hrambo podatkov brez negativnih vplivov v primeru migracije podatkov.

Namizje

Virtualizacija namizja nudi ogrodje, s katerim je preprosto upravljati in nadzirati namizja uporabnikov, hkrati pa prihraniti na energiji, dvigniti nivo varnosti ter znižati operativne stroške.
 
Hramba podatkov v tem primeru postane centraliziran, deljen in stroškovno učinkovit vir, saj se posamezna namizja uporabnikov (in njihovih računalnikov) prenesejo na centraliziran strežnik ali več njih.

Aplikacije

Virtualizacija aplikacij dramatično zniža število fizičnih strežnikov in računalnikov, saj je moč veliko število aplikacij poganjati na enem samem ali pa manjšem številu strežnikov, kar prispeva k nižji porabi energije za njihovo delovanje in hlajenje, posledično pa so nižji tudi stroški vzdrževanja.

Upravljanje

Virtualizacijske tehnologije lahko močno poenostavijo upravljanje s fizičnimi in virtualnimi okolji, saj sta nadzor in upravljanje strojne in programske opreme mogoča z enega mesta. Vzdrževalci tako potrebujejo manj časa za odkrivanje in odpravljanje morebitnih nastalih napak.

Načrtovanje kapacitet

Da bi zagotovili optimalno delovanje vašega virtualnega okolja ter ustrezno povrnitev naložbe, vam še pred postavitvijo okolja priporočamo natančno načrtovanje kapacitet. Z načrtovanjem namreč podjetje pridobi boljšo predstavo, kakšno strežniško okolje potrebuje za svoje delovanje in vrsto podatkov danes in kakšno na dolgi rok.
Znižanje stroškov infrastrukture podatkovnega centra dosega 50 - 70 odstotkov.
Virtualizacija je eden najučinkovitejših načinov, kako ohraniti rast podatkov v podatkovnem centru pod nadzorom. Z razumevanjem tehnologij virtualizacije v HC Centeru podjetjem pomagamo uresničiti njihove trenutne in prihodnje želje. Verjamemo, da je moč z ustreznimi tehnologijami občutno znižati stroške infrastrukture brez negativnih vplivov na delo ali poslovanje.

Virtualizacija prinaša dodano vrednost

Kako virtualizacija prinaša vrednost podjetju:
•    Virtualizacija hrambe podatkov je učinkovit način konsolidacije pomnilniških rešitev ter povišanega nadzora. Prav tako omogoča lažjo migracijo podatkov.
•    Virtualizacija  programske opreme je spremenila pogled na aplikacije, ki tečejo na platformah x86. Tehnologija podjetjem omogoča, da bolje izkoristijo strežniške vire. Poenostavljeno je tudi upravljanje s temi viri, kar pripomore k boljši prilagodljivosti podjetja.
•    Tehnologija virtualizacije strojne opreme omogoča rast na zahtevo na eni sami fizični infrastrukturi ter daje posameznim aplikacijam možnost, da izkoristijo dodatne strojne vire, ko jih potrebujejo. Takšne rešitve so zanesljive, prilagodljive in skalabilne.

Virtualizacija – prednosti za vaše podjetje

•    Konsolidacija poslovanja na manjše število strežnikov in naprav za hrambo podatkov.
•    Znižanje operativnih stroškov in stroškov nabave opreme.
•    Zvišana produktivnost zaposlenih.
•    Zvišana odzivnost poslovanja.

najem IT rešitev

Spoznajte katere rešitve vam nudimo na področju računalništva v oblaku.

»  Več Informacij

pomoč na daljavo

Predstavljamo vam projekt posodobitve informacijske infrastrukture mednarodne zavarovalnice Assistence Coris.

»  Več Informacij
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni