Virtualizacija in konsolidacija


Kaj je virtualizacija?

Virtualizacija optimizira delovanje celotne IT infrastrukture, od posameznih delovnih postaj, strežnikov, sistemov hrambe in drugih virov, s tem da vam optimalno razporedi informacijske vire in optimizira organiziranost IT procesov.

Preprosto povedano virtualizacija pomeni, da se na enem kosu strojne opreme, postavi več manjših virtualnih okolji, in s tem optimizira uporabo virov. Z uporabniškega vidika so virtualna okolja lažja za upravljanje, porabijo manj energije in posledično znižajo stroške in vam omogočijo dodajanje in upravljanje virov na zahtevo.

Konsolidacija predstavlja odpravljanje posledic presežka velikih in zastarelih IT sistemov, ki se pojavljajo kot posledica rasti in združevanja različnih poslovnih sistemov.

Virtualizacija in konsolidacija sta namenjeni vsem podjetjem, ki se srečujejo z:

• visokimi stroški vzdrževanja starih in velikih IT sistemov;
• odvečno infrastrukturo;
• nakupi nove dodatne strojne opreme.

Kaj lahko storimo za vas?

Vaše trenutno IT okolje bomo s konsolidacijo obstoječe strojne in programske opreme, ter obstoječih podatkov in uporabo virtualnih okolij prevedli na skupni imenovalec S tem bomo racionalizirali vaše obstoječe okolje in vam omogočili centralno upravljanje, brez posegov v vaše obstoječe delovne procese.

Prednosti:

Gospodarnost - znižuje stroške upravljanja infrastrukture; to dosega z avtomatizacijo, poenostavljanjem in nižjimi energijskimi stroški.

Varnost - izboljša varnost aplikacij in podatkov.

Procesi - izboljša možnosti širitve in/ali združitve ter zagotavlja skladnost s standardi.

Storitve - hitra delegacija in uporaba virov ter dodajanje in upravljanje virov na zahtevo.

Prilagodljivost - izboljša hitrost delovanja in odstop do podatkov.

Organizacija - poenostavi integracijo s partnerji in strankami.

» Več informacij

najem IT rešitev

Spoznajte katere rešitve vam nudimo na področju računalništva v oblaku.

»  Več Informacij

pomoč na daljavo

Omogočamo vam varno in dostopno tehnično podporo kjer koli po svetu. Sejo za nadzor oddaljenega računalnika vzpostavimo v manj kot 30 sekundah.


» Več informacij
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni