CORIS stavi na učinkovito informatiko

27.07.2011

 
 

Podjetje HC Center, napredna sistemska hiša, je mednarodni asistenčni družbi Assistence CORIS Slovenija, članici CORIS-a International v okviru francoske grupacije April Group, ki ima v jadranski regiji tri lastniško povezane družbe ter tri velike klicne centre z neprekinjenim 24/7 delovanjem, prenovilo informacijsko infrastrukturo. Temeljita prenova je poskrbela tudi za poenoteno poslovanje vseh treh povezanih CORIS-ov v regiji in vzpostavitev delovnih sistemov ter rešitev za varnostno kopiranje, ki jih odlikujeta visoka razpoložljivost in neprekinjeno delovanje.

Mednarodna asistenčna skupina CO
RIS, ki je 20 let aktivno prisotna tudi v Sloveniji, je zaradi hitre rasti poslovanja potrebovala sodobno platformo, ki bo kos vsem trenutnim in prihodnjim izzivom. Za prenovo informacijske infrastrukture je CORIS izbral podjetje za informacijske tehnologije HC Center d. o. o., ki velja za strokovnega sistemskega integratorja in premore obilo izkušenj na področjih tehnologije virtualizacije, konsolidacije strežnikov in migracij podatkov. Med novimi poslovnimi zahtevami je izstopalo predvsem ultimativno neprekinjeno poslovanje treh dislociranih klicnih centrov in posledično zahteva po visoki razpoložljivosti vseh IT-sistemov ter zanesljivem varnostnem kopiranju podatkov.

»V CORIS-u ugotavljamo, da smo z ustrezno izbiro IT in sistemskega partnerja HC Center ter sodobne strojne opreme
Hewlett-Packard uspeli skupne stroške lastništva IT-rešitev prepoloviti, kljub temu, da na novi infrastrukturi naredimo bistveno več in je naše poslovanje znatno hitrejše. Prihranki so vidni predvsem pri stroških porabljene energije, upravljanja in vzdrževanja, nadgrajevanja ter večanja kapacitet,« je sodelovanje s HC Centrom ocenil Matej Pajnič, član uprave in regionalni manager za celotno regijo Alpe Adria v družbi Assistance CORIS d.o.o. Ljubljana. 


Poleg znižanja stroškov je CORIS z implementirano rešitvijo pridobil predvsem na uporabniški izkušnji zaposlenih v vseh treh družbah (Beograd, Ljubljana, Zagreb). Podatki so zbrani na enem mestu in so poenoteni, poslovne rešitve pa omogočajo vodilnim jasen pregled nad celotnim poslovanjem. Varnostno kopiranje se izvaja prek optične povezave in tako razbremenjuje lokalno omrežje, zaposleni pa hitro in učinkovito spreminjajo in dostopajo do podatkov.


Podjetje HC Center je novo IT-infrastrukturo zasnovalo in postavilo na strojni opremi svetovnega proizvajalca
Hewlett-Packard. Za hitro obdelavo podatkov tako skrbijo visoko zmogljive strežniške rezine, za shranjevanje in arhiviranje podatkov pa so zadolžene rešitve HP StorageWorks EVA 4400. Strokovnjaki HC Centra so obstoječo heterogeno infrastrukturo najprej konsolidirali, nato pa še virtualizirali. IT-platforma in informacijski sistem sedaj nista več ozko grlo poslovanja, saj gre za zanesljive in skalabilne temelje.



Robert Puh
, tehnični direktor podjetja HC Center: »Za opremo in korvegirane rešitve proizvajalca Hewlett-Packard smo se odločili, ker smo vedeli, da nam kot celovit ponudnik sistemskih rešitev nudi zanesljivo, zmogljivo in cenovno konkurenčno opremo. S svojim znanjem in rešitvami smo poskrbeli za brezhibno integracijo v zahtevno okolje ter omogočili CORIS-u zanesljivo delovanje informatike in veliko prostora za nadaljnjo hitro rast poslovanja.«


HC Center je prenovil tudi CORIS klicni center. Ta je predstavljal največji tehnični izziv, saj morajo zaradi narave dela centra zaposleni ultimativno imeti dostop do aplikacij in zbirke podatkov o zavarovancih oz. o upravičencih do asistenčnih storitev 24 ur na dan. HC Center je zato rešitev klicnega centra izdelal na visoko razpoložljivi opremi
Hewlett-Packard s podporo virtualnim okoljem. Takšna rešitev je podvojila število delovnih aplikacij in podatkovnih zbirk, hkrati pa zagotovila visoko redundančnost sistema. V primeru napake na strojni opremi se namreč delovni sistem samodejno obnovi v največ desetih minutah in operaterji CORIS klicnega centra nemoteno nadaljuje z delom. Po implementaciji novega IT-okolja so izpadi delovanja klicnega centra praktično izničeni.

» Več informacij

nazaj » 

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni