Google dnevno izbriše več kot milijon povezav

25.08.2014

 
V upanju, da bodo s tem zajezili spletno piratstvo, lastniki avtorskih pravic Google vsak dan dobesedno zasipajo z zahtevki za umik internetnih povezav. Vsako sekundo jih tako izgine kar 125...
podrobnosti »

 

Hekerji izsiljujejo ECB

25.07.2014

 
Pri vdoru so neznanci ukradli uporabniške podatke, večinoma elektronske naslove, telefonske številke in zasebne naslove udeležencev dogodkov, ki jih organizira Evropska centralna banka.
podrobnosti »

 

Začenja se napad na nezaščitene uporabnike Oken XP

22.07.2014

 
Ko je Microsoft aprila ukinil posodobitve za Windows XP, je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bodo na nezakrpani operacijski sistem spravili kibernetski nepridipravi. Začelo se je na Kitajskem...
podrobnosti »

 

Zakaj bi morali vsi podjetniki stopiti na oblak?

10.07.2014

 
Shranjevanje podatkov v oblak je aktualno že nekaj let, precej podjetij v sektorju IT pa svoje digitalne lastnine v varstvo še vedno ne želi zaupati ponudnikom oblačnih storitev. Zakaj bi jo morali?
podrobnosti »

 

HC Center osvojil nove Microsoftove kompetence

18.06.2014

 
Podjetje HC Center d.o.o. je na področju sistemskega inženiringa v letu 2014 osvojilo nove Microsoftove kompetence...
podrobnosti »

 

11 odstotkov uporabnikov Windowsa XP naj bi prešlo na Linux!

24.02.2014

 
Uporabniki operacijskega sistema Windows XP vedo, da bo Microsoft 7. aprila letos dokončno ukinil vsakršno obliko podpore zanj in da ne bo več na voljo niti najnujnejših varnostnih popravkov...
podrobnosti »

 

Manj prihodkov, a več dobička za HP

22.02.2014

 
Prihodki v prvem četrtletju fiskalnega leta so vendarle upadli manj, kot so napovedovali analitiki, v podjetju pa so sicer najbolj veseli, da se je obrnil trend upadanja na področju računalnikov PC.
podrobnosti »

 

OneDrive, brezplačna storitev za shranjevanje in izmenjavo vseh datotek

19.02.2014

 
Microsoft je objavil globalno dostopnost storitve OneDrive, brezplačne storitve za shranjevanje in izmenjavo datotek v oblaku, namenjene posameznikom. Storitev OneDrive, ki je bila doslej poznana pod imenom SkyDrive, nudi uporabnikom enotno mesto za shranjevanje vseh njihovih fotografij, videoposnetkov in dokumentov, dostopnih na vseh napravah...
podrobnosti »

 

Pred hekerji niso varni več niti hladilniki

20.01.2014

 
Z vse večjo prisotnostjo pametnih naprav se povečuje tudi verjetnost, da bo katera od njih tarča virusov ali hekerskih napadov.
podrobnosti »

 

Bodite pozorni na elektronsko pošto z okuženo in zavajajočo vsebino!!!

15.01.2014

 
V zadnjem času se pojavljajo oblike škodljive e-pošte, ki zaradi njihovega neprestanega prilagajanja protivirusni in protispam zaščitam občasno pridejo tudi do končnega uporabnika.
podrobnosti »

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni